Matras beste koop en beste uit de test

De Consumentenbond test matrassen op onder meer lichaamsondersteuning, vochtdoorlatendheid en levensduur. In totaal zijn er zo’n 70 matassen getest die redelijk tot goed verkrijgbaar zijn.

Een matras van Emma komt als Beste uit de Test. Een matras van Meradiso (Lidl) is de Beste Koop.

Beste uit de Test: Emma O2 (Hard)

Richtprijs: 600 euro
Testoordeel: 7,7
Materiaal matraskern: 2 lagen koudschuim, 1 laag traagschuim
Warme of koele matras: neutraal
Tijk mag in de wasmachine: ja

Emma is een zogenaamde ‘bed-in-a-box’-fabrikant. Dat betekent dat je na bestellen het matras opgerold in een doos thuisbezorgd krijgt. Je kunt het matras honderd dagen uitproberen.

Het matras is verkrijgbaar in twee varianten. Een medium en een hardere variant. Alleen de hardere variant is Beste uit de Test. De medium variant scoort lager.

De Emma scoort op bijna alle onderdelen bovengemiddeld goed. Het is een echte allrounder. De ondersteuning is goed, vooral voor rugslapers. En het matras laat voldoende vocht door.

Maar het matras springt er vooral uit op ligeigenschappen. Die zijn erg goed. Ligeigenschappen zijn drukverdeling, veerkracht en dikte.

Een nadeel is dat je het matras niet kunt omkeren (boven- naar onderkant). Wel kun je het draaien (hoofd- naar voeteneind). Verder is het matras een echte alleskunner, wat zowel een voordeel als een nadeel kan zijn.

Het is ideaal als je niet heel veeleisend bent. Maar als je hele specifieke wensen hebt, kun je waarschijnlijk een beter passend matras vinden.

Beste Koop: Meradiso (Lidl) 7-zones koudschuimmatras (Hardheid 2)
Richtprijs: 120 euro
Testoordeel: 7,2
Materiaal matraskern: 1 laag koudschuim
Warme of koele matras: neutraal
Tijk mag in de wasmachine: ja
Het matras haalt het niet bij de Emma, maar scoort over het algemeen goed. Het gaat hier om de hardheid 2-variant. Er is ook een variant in hardheid 3, maar die scoort lager.

op zoek naar een PlayStation 5 op je Emma matras?